zaterdag 25 juni 2011

Tettenmannen

Den balkon, de boobies, de mammeloezen. Laat uw verbeelding spreken.

Matijs kijkt er graag naar, Verne lurkt er graag aan. Iedereen content ten huize De Jonghe!


Voorheen louter decoratief en recreatief, nu houden ze een kind in leven. Plots. Ingenieus systeem eigenlijk.
Van de ene dag op de andere wordt aangemaakt wat aangemaakt moet worden. In de nodige hoeveelheid en aan het nodige tempo. Op temperatuur en op smaak gebracht.
Heerlijk rustige 1op1-momenten zijn het. Het perfecte moment om aan zijn kopje te snuffelen. We genieten er allebei van.

Hier geraken was wel zo simpel niet...Als je aan de wereld vertelt dat je zwanger bent beginnen vrouwen massaal info uit te wisselen.  Gevraagd en ongevraagd, beknopt of zéééér uitgebreid. Delicate info. Soms werkelijk 'ieuw'.
Vrouwen die je goed kent, vrouwen die je nauwelijks kent...allemaal delen ze spontaan informatie ivm hun knip, aambeien, aderspatten op gekke plaatsen, bekkenbodemspieren (en gebrek daaraan), winderigheid, constipatie, trust me: de lijst is nog langer.
Op elk vies symptoom was ik voorbereid. Onnodig zo bleek achteraf. Fjoew!

Eén ding zijn ze me vergeten vertellen allemaal: dat borstvoeding geven eigenlijk niet zo simpel is in het begin. En ik maar denken dat dat zo een moeder-natuur-oerinstinct was dat helemaal vanzelf vlot zou verlopen. (Ik bemerk inderdaad enige gelijkenis met het bevallings-misverstand.  Naïeve gans, I know.  Voordeel hiervan is wel dat ik me over niks zorgen maak en continu ontspannen loop. Telt ook mee!)
Niks is dus minder waar! Aanhapmoeilijkheden, tepelkloven, tepel-speenverwarring, tepelhoedjes. Allemaal de revue gepasseerd. En dan heb ik het nog niet eens over lekkages, toeschietreflexen en stuwings-kanonbal-borsten. Conclusie: borstvoeding geven is een kunde, één die beide partijen onder de knie moeten krijgen. Asap liefst.


Ondertussen hebben Verne en ik het systeem wél al grondig onder de knie. Rondwandelend, liggend, in rugby-houding, al internettend, met joelende kinderen errond...Verne laat niet los en tsjokt lustig en onverstoord verder. Tettenman dus. Helemaal de papa.

Ons 14 dagen ruilrecht zijn sinds vannacht om, maar da's ok. Dik ok.


Mannen: tetten kijken op internet mag gerust via deze link. Enjoy en smile!

6 opmerkingen:

Reporter 17. zei

Inderdaad, je blog loont de moeite, maar die bijlagen verknoeien je kostbare tijd.
Gelukkig kunnen wij mannen gewoon het fotoalbum van Soetemijn openslaan en er onze gade in overvloed vinden !
Van de rest kan ik persoonlijk er nu nog van genieten, vermits ik 100 percent met de moedermelk gevoed ben ! Tweekeer lekker: Lekker melkje en boven op heerlijk smikkelen !

Reporter 17. zei

... Excuses voor die typfout in die mooie naam " Soetmin ".
Als bijlage, geef mij maar " mammeloezen " .... lol :-)

moeke zei

wat is ruilrecht?

soetmin zei

De periode van 14dagen na een aankoop waarin je recht hebt om alsnog van de aankoop af te zien en het item in te wisselen voor iets anders...

Lander zei

Blijkbaar zijn zowel het kleine baasje als het grote baasje ruim tevreden! ;o)

moeke zei

hewel hewel ligt de blog stil? ik bel je morgen. moeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...