dinsdag 14 februari 2012

Boys boys boys

Als moeder-de-vrouw een heel weekend lang op wijven-uitstap gaat, dan schieten er hier thuis dus enkel jongens over. Dat is de deur horen dichtvallen en juichen!
Een heel weekend geen vitaya op tv, gewoon op uitstap kunnen vertrekken zonder eerst een half uur outfits te selecteren en geen plaspauzes om de 10 minuten in elk café. 

Volgende week draaien we de rollen om en gaat Matijs op mannen-weekend en zwaai ik de plak thuis.
Op zo'n moment had Verne een dochter mogen zijn. Alhoewel...hij ondergaat vrolijk al mijn wijverijen en vindt sowieso alle liedjes die ik zing leuk. Ook de smakeloze. Ik zing tenminste toonvast, van zijn vader zal Verne dat niet leren!Antwerp-city ondergronds
      'Schoon' in elk opzicht.

Samen Shrek kijken, schaamteloos in
rode kousen, groene broek en blauwe trui.
En om te bewijzen dat hij het ook kan...
styled by daddy tegen moeders thuiskomst.


Meanwhile in Asper:
-Verne duimt zich te pletter sinds één week. Dat is nu de eerste keer in mijn korte carrière als moeder dat ik niet weet wat gedaan. Zorgeloos toelaten? Tegenhouden en tutje proberen aanleren? We zijn er nog niet uit.
-Vernes nieuwste dijenkletser is 'neen' schudden. Dat vindt hij verrassend hilarisch!
-Dada-wuiven begint precies te lukken. Enfin, met een hitrate van 1 op 3 ofzo.
-Save the best for last...er is iets nieuws in zijn leven: THE WALKER. Uren rondrenpret, zelf kunnen beslissen waar naartoe, overal aankunnen. Verne vindt het een machtig ding!
2 opmerkingen:

Reine zei

Mijn bescheiden mening ivm het duimzuigen (maar je doet natuurlijk je zin - en het is ook niet mijn bedoeling hier een online duim-tut polemiek op te zetten):
Laat maar toe: zo'n duim is alvast tonnen mooier dan een plastieken tut (er mag nog duizend keer "mama is de beste" op staan). Tut-aanhangers zullen zeggen dat je een duim niet kan afpakken, en daarin hebben ze gelijk. Anderzijds: eens een kind actief begint te spelen, moet het wel die duim uit de mond halen, terwijl het met een tut vrolijk kan blijven tutteren tijdens het spelen. Volgens mijn tandarts is er geen probleem voor het definitief gebit als het kind voor zijn vijfde verjaardag volledig gestopt is. Je hebt nog tijd dus. Robrecht is op 15 maand helemaal zelf gestopt met duimen. En ik wijs Constanze (nu 2 jaar) sinds een half jaar consequent op het feit dat ze alleen mag duimen in haar bedje en dat werkt. x

soetmin demedts zei

Aah! Nuttig advies!
Verne duimt sinds zijn geboorte. Ik vind het natuurlijker en mooier dan een tutje en hij heeft het zelf gekozen...een tut zegt hem niks. Dus alles was hier peis en vree. Maar een tijd geleden is Verne echt overdreven beginnen duimen. Zelfs bij het 'actief spelen' geraakte hij in de knoop omdat hij een hand miste. Dingen die hij ervoor vlot deed lukten niet meer omdat dat éne handje heel de tijd in zijn mond zat. Op den duur was dat duimpje ook kapot van al dat gezuig. Dus ik dacht...ik moet hier iets ondernemen.
Maar zo plots als het opgekomen is, is het ook weer verdwenen. Hij duimt weer helemaal niet meer overdag en zelfs om in te slapen lijkt hij aan zijn knuffeltje vaak genoeg te hebben. Volgens mij duimt hij nu minder dan ervoor! Dus we laten hem terug helemaal zijn ding doen. He knows best.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...