maandag 12 maart 2012

Springtime

Gisteren was moeder-zoon-dag.
Met zulk mooi weer hijst de papa zich immers in een spanneetje om de benen een Gaverse beurt te geven op die fiets.

First stop: "Gevaarlijk jong" in het Guislainmuseum.

Hier zit Verne bij het meest indrukwekkende stuk van de tentoonstelling (die ik overigens maar een beetje zwak vond). Het is een slaapzak gemaakt door een moeder, die bestaat uit alle steriele gaasjes die ze ooit voor de verzorging van haar kind gebruikte. Er kleeft dus bloed, etter en ontsmettingsmiddel aan de stukjes, aaneengenaaid met haar eigen haren. Het heldere stuk middenin zijn stukjes tape met daartussen alle afgeknipte nageltjes van haar aapje, per knipbeurt gesorteerd van klein naar groot. Tussenin heeft ze ook nog het afgevallen navelstompje bevestigd.
Echt mooi op het eerste zicht, redelijk vies van dichterbij, maar adembenemend ontroerend. Een werkelijk waanzinnige poging van een moeder om de tijd die zo snel voorbij gaat te laten stilstaan en vast te houden aan alles, elk minuscuul deel van haar kind. I get it.
Als beloning omdat Verne de tentoonstelling zo braaf bekeken heeft volgde daarna een allereerste speelbeurt in het gras, alwaar hij menig oud vrouwtje gecharmeerd heeft. Ikzelf heb lekker lui met een fris wijntje zitten toekijken vanop het zonnige terras. Perfect!

Next stop: het Peetse aka oom Ewout.
Alweer een primeur in Vernes leven: de bal! Getest en meer dan goedgekeurd!1 opmerking:

peterEwout zei

Op een dag ga ik kunnen zeggen dat ík the next messi zijn eerste bal gepresenteerd heb. Jawelll!
Spijtig maar nee, Matijs nee, niet de volgende Eddy Merckx. Da nen eddy, dienen Eddy..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...