donderdag 2 augustus 2012

En in Gent...


Ik had ook als titel 'A boys night out' kunnen kiezen (los van het feit dat het vooral overdag te doen was), ook 'Staycation' kwam in mij op gezien de stijgende populariteit hiervan. We (as in father and son) zijn deze week dus idd gewoon gezellig thuis gebleven en "daer gegaan alwaer de windt ons heenen bracht". Hierna volgt ons verhaal, althans de stukken waar jullie als lezer ook iets kunnen aan hebben... dat we gezellig samen ontbeten hebben in pyjama met tekenfilms, dat we samen gezellig in bad gespeeld hebben, dat we samen gefietst hebben, dat we (nee, niet samen) een feestje gebouwd hebben op Tomorrowland etcetc dàt besparen we jullie... Dus neem gezellig mee een duik in het verleden (afgelopen week) en vergeet even waar je mee bezig was :-)

Ohja, als titel houden we het dus  bij 'En in Gent...' waar Verne stilaan beroemd/berucht begint te worden, ziehier de bewijzen:

'Rebelleer' als eerste... Hmm kan kloppen

'vandal'... Welja regelmatig wordt het kot hier wel ongeveer tot de grond gelijk gemaakt
Maar bovenal is het vooral nen hele 'Lieve' mét grote L !Verder eet Verne al vlot bananen...Oh en zoals zoveel Gentenaars moest Verne ook al niet veel weten van de 'Schapestal'... men zegge het voort!


We zijn trouwens niet alleen in Gent terechtgekomen tijdens onze boys days out, de dag ervoor kon iedereen ons bewonderen in het Afrikamuseum te Tervuren voor de Uncensored tentoonstelling. Wie geïnteresseerd is, de tentoonstelling loopt nog tot eind augustus, dan zouden de werkzaamheden na enig uitstel definitief van start gaan (en die zouden 3 jaar duren!!), meer info: "Bezoek het Afrikamuseum". En natuurlijk hebben we ook daar een kleine fotoreportage van... het begint stilaan een beetje op Vlaanderen Vakantieland te lijken...

Klaar om erin te vliegen!

...op de 2de plaats met stip gevolgd door... de giraf.


Hét succes van de dag, de Olifant!


En hier waren we eigenlijk voor gekomen... de "Uncensored" tentoonstelling waar je uitzonderlijk een kijkje kon nemen in de kelders van het museum... eerlijk gezegd... schrijnend!
Gelukkig dat men vroeger van niet beter wist, maar wetende dat er nu nog steeds olifanten en andere dieren just for fun (and for the money) worden neergeschoten...it hurts. Afin, om mijn steentje bij te dragen hoop ik dat jullie door de plaatjes hieronder ook even een wrange smaak in de keel krijgen...Hierna was het even lastig om aan eten te denken, maar de innerlijke mens moest toch ook dringend gesterkt worden... dus doorheen de Afrikaanse jungle op zoek naar de cafetaria!Erna had Verne het zowat gezien, dus zijn we even het park ingetrokken voor een gezellig middagdutje met op de achtergrond fluitende vogeltjes...gevolgd door een wandelingetje.
Hier stopt ons bezoekje aan Tervuren, hierna was het plan om een vergelijkende studie te maken van de mattentaarten uit Geraardsbergen ware het niet dat alle bakkers daar besloten hebben om op dinsdag de boeken toe te doen, waarschijnlijk zitten ze gezellig bij elkaar pintjes te pakken bij het kaarten!

Soit, dit komt er ooit nog wel eens aan, maar dat is voor een volgende keer.

Ondertussen is het alweer donderdagavond, dus hierbij nog even een verslagje van vandaag, 't is een extra lange 'Vlaanderen Vakantieland'-uitzending geworden :-)

Vanochtend een beetje gefietst in de tuin (snel wezen, er zit regen aan te komen)Na al dat fietsen krijgt een mens honger, en gelukkig had mamatje lief al lekkere groentjes klaargemaakt om weer op krachten te komen. Ondertussen waren ook grootva (plantjes ophalen bij de babysit) en omie (klaar om op uitstap te gaan) toegekomen, en dus even later alweer de wagen in voor een nieuwe uitstap. Deze keer reden we eindelijk eens weg van parking West en sjeesden vlotjes richting Antwerpen (volgens sommigen al wel eens de hoofdstad van Europa genoemd).

Als bij wonder was dit eens een hele namiddag zonder regen... een mirakel zowaar!

We wandelden vanaf Linkeroever richting stàd doorheen de voetgangerstunnel... een attractie op zichzelf!

Veiligheid eerst...dus wij gingen met de lift...boring!
waaaaaw... dus dìt is een houten bank, verjaardagscadeautje...pleassseeeee???

het jong geweld: Verne en Omie (1ste en 2de jeugd hihi)
Ook hier zet de bananentrend zich verder...hap hap haphap!

 

Hmmm, dus zo moet het ongeveer voelen om koning te zijn... hmmm... christmas gift... pleassseeee?!


Stilletjesaan werd het dan alweer tijd om richting Linkeroever te wandelen... maar niet zonder eerst een terrasje te doen... (voor de liefhebbers: Popoff). Samen een stukje taart kiezen was een moeilijke maar succesrijke beslissing.

Lang stilzitten zat (woordspelingske op tijd en stond moet kunnen niewaar) er niet in, dus voor de goede kijkers even een actionshot ter bewijs:


Zo lieve mensen, tot hier ons verhaal. Wij zeggen u geen vaarwel... maar tot ziens!

Verne & zijn papa


ZZzzzzz....

Tot zzzzzzienzzzzzz....


2 opmerkingen:

soetmin demedts zei

mijn favoriete zin: de vergelijkende studie van mattetaarten. Je moet het maar bedenken!

grootmoe zei

een prachtig verhaal, en dat van die tuinbank... wie weet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...