donderdag 22 november 2012

Bedbugs

They won't bite anymore.
Or they do.
Hoe zit dat eigenlijk met die bedbugs?Wat ik wil zeggen is dat ons immer *kuch* vrolijk slapend kindje het verleerd is. Naar bed gaan is nooit een probleem geweest eigenlijk. Tegendeel. Vrolijk een tatertje doen tegen zichzelf gedurende een half uurtje is hier geen uitzondering.
Waarom de kuch?
Verne werd uiteraard wel eens wakker midden in de nacht van de honger of eenzaamheid of wat dan ook, maar niks dat niet met een fles of een aai opgelost kon worden. En als hij eens ziek of koortserig is belandt hij tussen ons in, in bed. Gezellig. Arm schaapje.
Maar nu heeft het klein grut al twee dagen geen zin om te gaan slapen en als het dan eindelijk lukt (laten blèren, discipline, leve mute-knoppen op babyparafernalia) wordt hij na een uurtje compleet over zijn toeren terug wakker. De hele nacht lang.
Hij is niet ziek, heeft -denk ik- geen pijn, zijn vertrouwde nachtlampje brandt, het maagje is gevuld...

Raadsel.
Een nachtmerrie per uur, kan dat?
Vanavond is hij na alweer 40 minuten wenen/jengelen eindelijk in slaap gevallen, om na een uur slapen compleet out of the blue gillend wakker te worden. Compleet overstuur.
Hij is ietsje later op mijn schoot opnieuw in slaap gevallen (van complete moeite, want het is geen schootjeszitter en helemaal geen schootjesindommelaar) om na 20 minuten gillend "klaasss, klaasss" terug wakker te worden.
Sinterklaasdroom? Nu al achternagezeten in zijn dromen door illustere religieuze figuren? Beetje vroeg.
Ik heb hem uiteindelijk om 21u30 opnieuw in slaap gekregen (bezig van 19u al he zeg) en kijk...daar krijst een babyfoon (het is nu 22u04). Jochei.


Is het rotjoch ons nu al te slim af geworden en wil hij gewoon compagnie 's nachts? Remedie: discipline?
Is het arme aapje onrustig, wordt hij gekweld door nachtelijke demonen en verdient hij veel medelijden?
Of is zo'n plotse verandering in slaappatroon toch teken dat er iets schort en hoort elk beetje deftige moeder te weten wat dan wel?


"Hand-lei-dinggggg......?!"

Waar heb ik de verdomde handleiding van dit kind nu weer gelaten?


4 opmerkingen:

Aaike zei

Oorontsteking? Hebben vaak enkel pijn bij platliggen. Alice heeft daar ook geen koorts van. De test: probeer eens Nurofen half uurtje voor slapen gaan.

soetmin demedts zei

Aha, ga ik doen!
Thanks!
Als ik op zijn oortjes duw reageert hij wel niet. Maar ik ben een oorontstekingenleek!

Il-la zei

Als het blijft duren moet je maar eens googlen: 'night terrors'.

Een vreselijke benaming, maar bij ons was het dat... Veel kindjes (vaak jongetjes) hebben er last van, een soort nachtmerries tijdens het eerste deel van de nacht. Ze zijn compleet overstuur, ogen open maar lijken je niet echt te horen, laten zich niet kalmeren. Ze groeien er weer uit, hoor... Maar zolang: wat bij ons goed hielp: hem heel goed vastpakken en even samen op bed gaan liggen, terwijl sussen dat je in de buurt bent (of een gekend liedje neuriën) en wachten tot het over is.

Ik hoop dat het dat niet is, maar als het dat is: geen zorgen, ik had er nog nooit van gehoord tot ik erover begon te vertellen - blijkt dat veel kindjes het hebben!

Succes!!

soetmin demedts zei

Hmmm...night terrors! Nooit van gehoord.
Goeie tip, ik houd het in de gaten!

Momenteel zijn het nog steeds veel meer droompjes per nacht dan anders maar geen terroriserende overstuurmakende dromen meer. Dat scheelt al een hoop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...