donderdag 6 december 2012

Binnenkort

Bij Verne was ik er rotsvast van overtuigd dat ik overtijd zou gaan en dus op mijn dooie gemak op vlak van doopsuiker, enveloppes en valiesjes. Pas de week voor de datum, toen ik al gezellig thuis zat, ben ik echt in actie geschoten.

Nu denk ik dat eigenlijk opnieuw, dat ik overtijd zal gaan. Maar dat groot gevoel van zekerheid ontbreekt. Wat als het niet zo is? Die frank is deze week ineens gevallen. Het systeem heeft al eens gediend...wat als het daardoor compleet verzwakt is en baby 2 er te vroeg en te snel uit floept?
Dan moet het arme lief ineens rennen en vliegen om alles. En dat met een 18-maander in huis, een job en een kersverse baby en vrouw in het ziekenhuis.
Dus zijn Matijs en ik samen aan het voorbereiden gegaan.

Het eerste dat alvast in orde is? Den drank. De bubbels voor de materniteit en thuisbezoekjes staan klaar. Ha!
Nu gewoon nog:
Een wiegje regelen, kleertjes wassen en klaarleggen, minipampertjes kopen, enveloppes en doopsuiker halen, adressenlijst bijwerken, doopsuiker ineen prutsen, doopsuiker voor op het werk klaarzetten, enveloppes voorfrankeren en bestempelen (postzegels halen!), doopsuikerkaartjes laten drukken en opplakken, mijn valiesje organiseren (neutrale kleren zodat de baby goed uitkomt op foto maar wel felle oorbellen en bijpassende gilets!), schoon ziekenhuisproof maar ook comfortabel ondergoed klaarleggen (lees: geen kanten stringskes), megaAlways kopen, lenzen halen, nieuwe look voor de blog regelen, opvang voor Verne voorzien, Maxicosi babyfyen (wassen, riempjes aanpassen, hoofdkransje erin) en klaarzetten voor de terugrit naar huis, ...euh...oempfh.

Moeders aller landen; vergeet ik iets? Remind me.

En dan? Dan zijn we terug klaar voor dit:
 
Grien grien.

6 opmerkingen:

Reine zei

Komt-ie:

- huisje opruimen: ik had mega-nestdrang, iedere keer opnieuw.

- hapjes voor 's avonds, als je zin hebt in iets hartigs of zoets, na het avondeten dat altijd veel te vroeg komt in zo'n ziekenhuis

Als er me nog iets te binnen schiet, dan hoor je 't wel!

Zoen
Reine

tienie zei

vergeet de borstvoedingscompressen niet! :-)

soetmin demedts zei

Goeie tips!
Praktisch toch, zo'n blog!

Huisje opruimen: check. Ik heb 3 weken geleden al een aanval gehad en wat geherorganiseerd. Opgeruimd genoeg naar mijn goesting. En there is always the kuisvrouw...

Schnabbels voor 's avonds:dat is zo waar! Ik belegde mijn boterhammen altijd braaf om 17u toen ik ze kreeg maar verstopte ze voor om 20u als het volk weg was. Doe je dat niet...dan zijn ze afgeruimd he, sneaky nurses. Maar als ik al op voorhand schnabbels zou voorzien ontneem ik Matijs zijn dagelijkse "verrassingsact". Braaf afwachten en zien dus. Hij bedenkt altijd wel iets lekkers!

Borstcompressen: dozen en dozen staan, gekregen van mijn schoonzus. Heb er niet één van gebruikt vorige keer...betrouwbare borsten! Tepelhoedje en tepelcreme daarentegen, die moeten ook mee!

Hadewijch zei

Voor D-day: laptop en stapels DVD's, want ik zou er maar niet vanuit gaan dat kindje 2 vlotter ter wereld zal komen dan het eerste exemplaar (ik wil u niet ontmoedigen e, maar spreek uit enige ervaring;-))
En voor op de materniteit: lekker warm fleece- of wikkeldekentje voor de kleine, om hem/haar vlotter in slaap te krijgen... zeer nuttig, opnieuw uit eigen ondervinding;-)

soetmin demedts zei

Er is een heel seizoen desperate housewives voorzien voor de bevalling+kraamweek! Dat dekentje...goeie tip. Ook voor mij een dekentje! En een waterkoker! En theezakjes!
Bevallen in de winter...compleet anders dan vorige keer!

Stefanie zei

:-) hoe zit het naderhand met de voorbereidingen?

Als ik dat allemaal lees, zou ik ook terug zin beginnen krijgen in een tweede... alhoewel... we zijn hier nog enorm aan het twijfelen.
Onze Arthur heeft DCD, zijn grove motoriek is ENORM traag, dus stappen dat doet hij nog altijd niet. En zo de hele tijd moeten 'tsjolen' met een 19maanderke die nog niet kan stappen en 13kg weegt, das echt wel niet niets!

Ik vind het mega grappig hoe je je verhaal neerschrijft. Weten jullie het geslacht al van baby nummer twee?
Groetjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...