maandag 21 januari 2013

Home sweet home

De eerste dag thuis! Da's wennen én genieten tegelijk.
 
Boys cocooning.

Zijn voor verbetering vatbaar:
-ons algemene zen-gevoel. Alles loopt goed maar in ons hoofd en huis is er toch wel wat chaos te bemerken. Maniakaal tussentijds opruimen doen we nu, in een poging om orde te scheppen in ruimte en geest. Dat helpt! En elkaar geruststellen, dat helpt ook. "Ca va loeleke? Jaja zenne. We kunnen het he?! Mabajaat we kunnen het, we zijn kweetniehoegoed bezig!"
-Jasper zijn wakker uurtje, dat ligt nu rond 3 à 5u 's nachts....
-Onze nachtinfrastructuur: boven hou ik Matijs nodeloos wakker, beneden is er te veel licht van de straatlantaarns en het is er te fris. Dat wordt een 'nachtkamer' inrichten waar ofwel Jasper en ik, ofwel Matijs en zijn luchtmatras zullen terechtkomen. We denken er nog over na.
-Kokerellen+borstvoeding geven+Verne instoppen. Als je dat op de eerste avond per sé tegelijk wilt doen krijg je lichtjes verbrand avondeten. Ach, dat smaakt ook.
-Jaspers arme billetjes: amper 24u thuis en ze zien al een beetje rood! Slechte punten voor de kersverse moeder.
-De weegschaal: Bevallen van een kind is geen rekensom.
Soetmin - baby - vruchtwater - moederkoek =  Soetmin 40 weken zwanger of het scheelt niet veel. Hoe kan dat nu? Bon, het was vorige keer ook zo. Waterweight, daarsteek ik het op. Volgende week volgende weegpoging! Zucht, het postnatale-lijf-panieksyndroom, het is er weer. Het is nochthans goed gekomen vorige keer. Dat moet ik onthouden.

Alleen-speel-tijd met mama


Lopen wonderwel:
-Verne! Hij jengelt wel wat extra om aandacht maar die kunnen we hem geven. We leggen ook veel uit...waarom dit nu even niet en wanneer wel. Dat lukt. Verder vindt hij Jasper een prima aanwinst. Elke keer hij zijn broertje ziet zegt hij 'baby slaapt' en 'dada wappe (jasper)' om vervolgens onverstoorbaar verder te spelen. Gehuil deert hem niet, ook borstvoeding geven en dus Jasper op schoot hebben vindt hij prima.
- "Het schema". Er is zowaar reeds een schema!! Dat is al heel wat vind ik. Jasper drinkt mooi om de 3uur met een spurtje 's avonds. Braaf varkentjemijn.
-De algemene familiale hygiene: we waren alle vier frisgewassen gebadderd tegen 13u. Een verwezenlijking. Niet?
-De outfits: beide broertjes hadden iets nieuws aan vandaag. Zomaar, omdat ik daar deugd van heb. En omdat er wat te compenseren viel: Jaspers blauw-groene outfit was gepland voor één van de bezoeknamiddagen in het ziekenhuis maar aangezien ik hem in het badje heb laten vallen is dat feest niet kunnen doorgaan. Opdoffer! Argh, onregelmatigheden. Dat is bij deze goedgemaakt.Droogpoging bij de warmtestraler in het ziekenhuis. 

 

2 opmerkingen:

Katrien Mestdagh zei

Wat een plaatje! Zie hem liggen!
Das het enige dat telt... die kilo's, missy, gaan er wel af! Je ziet er super goed uit, als altijd!

Unknown zei

Onassisje toch. Altijd even lief!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...