woensdag 23 januari 2013

Teke de warke


Grote kleine Verne houdt van tekenen.
Kleuren infeite, maar hij noemt het teke(nen).
Hij weet ook al dat er kleuren bestaan dankzij de treinsporen in een gigantisch populair Mickey-filmpje, maar veel meer dan 'de blauwe' komt er nog niet uit. Elk kleurtje wordt 'de blauwe' genoemd, heel af en toe is geel ook eens aan de beurt.
Wat hij wel al mooi doet is bepaalde items van een prent inkleuren, altijd in dezelfde kleur. Al de bloempjes moeten rood bijvoorbeeld. Hij zal niet het ene rood maken en het andere geel, neen.
Regelmaat graag! (Vaderskind)
Het ene kleurtje wordt ook mooi teruggelegd alvorens een volgend kleurtje uit te kiezen. Waar haalt hij het? Nog zo'n hersenkronkel: gebroken wasco's tellen geheel niet meer mee. Die moet ik eerst plakken voor hij ermee verder kan, ook al is het afgebroken stuk ruim lang genoeg om nog mee te werken. No can do.

Op bovenstaande tekening ben ik dus best moederlijk trots! Mooi de varkentjes ingekleurd, allemaal in dezelfde kleur uiteraard en de appasie (appelsien) in een andere kleur. Dat Verne hier dan ook nog eens de correcte kleuren heeft uitgekozen zal wel toeval zijn. Maar toch. Aangenaam toeval.

De geconcentreerde artiest in actie in onderstaand filmpje! De 'warke'tekening (varken) begint op 3" voor de ongeduldigaards. Op de pincetgreep moeten we nog een beetje oefenen, die wordt nog vaak vergeten. Ach. Dat mag.


 
 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...