woensdag 15 mei 2013

School is cool

Instappertjesdag in de kleuterschool.
Dat betekent dat we gisteren een uurtje-en-een-half op school gaan spelen zijn. Verne start pas in januari 2014 maar dankzij die instapuurtjes zal hij tegen dan de school al kennen.
Mooi meegenomen.
 
 
 
 
And so we went.
Het is officieel, kleuterklassen zijn nog erger dan crèches. Zelfs al gaat het hier om een supergoeie crèche en een heel tof schooltje, het blijft een hoop kinderen bijeen en trop is te veel voor mij. Mierennest!
Bij het binnenkomen moest ik onmiddellijk terugdenken aan mijn schoolmoeheid gedurende het middelbaar...nog zoooo veel jaren schoolzitten en bevelen opvolgen. Bah.
 
Maar Verne had daar duidelijk geen last van. De andere instappertjes hingen wat bedeesd aan moeders rokken. Verne niet. Eerst spotte hij de boerderij, seconden later de tractors en hij begon terstond de grootste tractors uit te stallen op de tafeltjes. Na de garage, de kraan, de vis en de kassa te hebben verkend/ verplaatst viel hem ineens op dat de andere kindjes in een kring liedjes aan het zingen waren. In het midden gaan staan dan maar en luisteren met open mond. De muziekinstallatie is hier nog groter dan die van in de crèche....score!!
Dat ik mij intussen om Jasper moest bekommeren was geen enkel bezwaar, zoveel was duidelijk. Ik keer mijn kont en mijnheer is naar de klas ernaast gerend om daar ook het speelgoed te verkennen. Zeg. Beetje missen mag wel hoor.
Daarna was het koek-en-appeltijd. Met zijn allen naar de refter dus. Verne heeft een stoel genomen, die aangeschoven aan het hoofdeind van een volzet tafeltje en is in gesprek gegaan over de verpakking van de Plop-koek van zijn buurmeisje. Zo simpel is dat.
Gewenning geslaagd? Dacht het wel.
 
Ik had hoofdpijn, maar Verne was all pumped up.
 
Dan volgt nu 's werelds meest nietszeggende filmpje. Het was mij te veel toestand om er wat deftigs van te maken. Jasper vond het ook wat lawaaierig vermoed ik, dus die deed er nog een schepje bovenop.
 
 

3 opmerkingen:

Annelies A.A. Vanbelle zei

;-)

Anoniem zei

Da's just Hannes op zijn eerste schooldag, klas binnen en spelen maar. Als je 's middags dan vroeg hoe het was kreeg je steevast als antwoord "ik heb Linda getroost". "Heb jij dan niet geweend?" Zijn antwoordt was dan altijd: "da's wel voor meisjes".

Veel plezier nog en zoetjes voor je kleine rakkers Joke

soetmin demedts zei

Thanks allebei ladies! Het voelde een beetje zeer prematuur, maar neen hoor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...