woensdag 9 oktober 2013

Een kinderhand is...

Ik zit hopeloos achter in digicorderland.
Ik kan daar 10 blogposten verklaring voor geven, maar het gaat nu eens even niet om de beslommeringen binnen ónze vier muren.
 
Zoals ik zei, ik zit dus achter.
Zo komt het dat ik deze week pas de documentaire "Mercy mercy" zag die op 13/8 door koppen werd uitgezonden. Online vind ik enkel de Duitse versie, en er is de Deense oorspronkelijke versie natuurlijk...maar daar begrijpt hier niemand wat van.
 
Het is een adoptieverhaal.
Wat een mooi verhaal had moeten worden werd....tja.
Kijk zelf.
Neem de tijd en kijk zelf.
 
Ja, het is in het Duits, maar dat lukt prima.
Dit is waar die luttele uurtjes van op de middelbare school van pas komen.
 
 
 
 
 
Beschadigd ben ik daarvan.
Geshockeerd.
Ik heb al veel verbouwereerd en compleet geëmotioneerd tv zitten kijken, maar dit beklijft mij harder dan ooit tevoren.
Er is zo waanzinnig veel mis in dit verhaal.
Van de Ethiopische ouders die compleet verkeerd geïnformeerd worden over hun gezondheid en wat adoptie eigenlijk is, naar de childtraffickers, de adoptieinstanties aan beide kanten, de filmmakers (!), de adoptieouders begot, de adviserende psychologen en Deense instanties die hen bijstaan...
Enkel de Ethiopische ouders en de kinderen verwijt ik niks.
 
 
 
Ik heb daar dan hoofdpijn van.
Ben rusteloos.
Ik schrei onbeschaamd mijn ogen uit voor de lichtbak.
De UPS-guy dacht er waarschijnlijk het zijne van, hij zou eens moeten weten.
Ik moet daarna echt bij mezelf denken " Rustig Soetmin, er zijn organisaties die zich daarom bekommeren, die daarin gespecialiseerd zijn. Er zijn mensen bezig met de zaak. Je kan geld storten, je kan pleegouder worden later als je dat wil. Maar verder is er nu niks dat je kan doen."
 
En eens bekomen is er relativeringstherapie.
Denken aan mijn eigen twee apen.
Aan hun geluk.
Niet denken aan wat ze mogelijks nog allemaal zouden kunnen tegenkomen op hun pad, maar aan het hier en nu.
 
 
En het nu, dat ziet er hier zó uit.
Godzijdank.
 
 
 
Www.deklikmobiel.be
 
Allez ja, ik lieg.
Zó, maar dan met slechter weer.
 
 
 
 
 
Helpen?
Storten kan hier:
 
 
 

6 opmerkingen:

Lies bet zei

Ik zag het dus al 2 maanden geleden, maar ik vond het dus inderdaad ook zó erg!

soetmin demedts zei

Ik hoop dat er snel iets verandert voor dat gezin!

joke zei

Ik heb er ook bij zitten bleiten en vind het vreselijk dat dat zo lang duurt voor er iets gedaan kan worden. Dat men daar in Denemarken precies niet ziet hoe fout t allemaal is

soetmin demedts zei

Nu wel zeker? Maar jaren te laat, dat kind is beschadigd he, en ze is ongetwijfeld niet alleen. Storten dus! Het enige watw e kunnen doen...verbouwereerd zijn volstaat niet.

moeke zei

Ik zie dit nu pas. Bijna te pijnlijk om te kijken. waarom mogen die kinderen niet terug? Zijn dat wel mensen die Denen?

soetmin demedts zei

Erg he.
Kinderen zeg je? Aangezien die wanouders het meest ondenkbare gedaan hebben...dat getraumatiseerde meisje weghalen van bij het laatste dat haar nog restte, haar broertje, is er geen sprake meer van 'kinderen'. De jongen valt onder de voogdij van de wanouders, dus die blijf waar hij is. Het meisje zit in een staatsinstelling en valt dus onder de bevoegdheid van de staat...wat zeer moeilijk blijkt.
De biologische ouders zijn juridisch gezien geen ouders meer, dus zij zijn alle bevoegdheid kwijt. De dochter zomaar terugsturen kan wettelijk dus niet aangezien zij daar geen ouders meer heeft.

Het ACT (brussel) probeert nu met een moeilijke juridische strijd tegen zowel de ouders als Denemarken de adoptie ongedaan te maken. Ze hebben grond om op te staan want de kinderen werden snel weggelokt met een smoesje 'een winkelbezoekje' en nooit teruggebracht maar naar een weeshuisgebracht dat als doorgeefluik fungeert.
In afwachting daarvan proberen de ouders hun kind te bezoeken, maar een somalier op een vliegtuig naar hier zetten is niet zo eenvoudig als een westerling die even naar daar op vakantie vliegt. Bovendien moet de Deense instelling dat bezoek dan toestaan...wat ook niet zo simpel blijkt(!).
Stel dat alles goed gaat en de adoptie ongedaan gemaakt wordt...kan een kind dat hier jaren in de westerse wereld leefde en opgroeide dan terug naar een afrikaans dorp in een lemen hut gaan wonen? Dat vraagt men zich ook af.
Intussen zijn de kindjes natuurlijk onherroepelijk beschadigd...


Weetje: die adoptieouders leven nu onder politiebegeleiding omdat ze zo ernstig bedreigd worden. Wat ze niet verstaan...


Echt...ziek verhaal en het is niet het enige. Childtrafficking is big business. Vraag en aanbod. Er is vraag? Dan creeeren we een aanbod.
Echt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...