woensdag 14 mei 2014

Step it up, size it down.

De consequente brievenbusleger en -lezer heeft inmiddels de STEPS van mei, het moederdagnummer, onder de neus gekregen.
En toeval of niet, deze blog komt daar twee keer in voor.
Eén keer geflankeerd door Kelly en Lobke, twee must-read-blogs en één keer op de online-versie als de favoriete lectuur van de blogster van de week. Thanks Lobke!
 
De eerste vermelding is een artikeltje.
Drie moeders over het moederschap, hun eigen moeder en moederdag.
Mothers as we are (snel en to-the-point bedoel ik dan) is dat een mini-mini-artikeltje geworden.
Opgeruimd staat netjes.
Maar moeders zijn ook gewoon vrouwen die steevast neigen naar breedsprakerigheid als ze niet ingetoomd worden. Evident dus dat mijn stukje voor editing toch zeker vier keer te lang was.
 
Foto Verne&Jasper by De Klikmobiel!
 
Hierbij lekker languit de oorspronkelijke versie.
Het is maar wat je languit noemt, ik heb mij keihard ingehouden.
 
 
1: Wat voor moeder ben jij? Hoe zou je jezelf omschrijven als moeder?
Ik ben bovenal een ontspannen mama.
En dan bedoel ik niet dat ik nooit eens in overdrive ga door de jongens, uiteraard wel. Maar ik neem het niet té nauw. Er zijn regels en we zijn relatief consequent, maar niet maniakaal.
Eten ze eens niet, dan is dat zo. Is het huis wat rommelig...ruim ik straks wel op. Wat langer op...waarom niet. Het maakt de dagen losser en makkelijker.
Ik wil bovenal dat we ons amuseren samen, en dat de jongens gelukkig en zelfzeker opgroeien. Eigen beslissingen nemen en eens afstappen van de routine hoort daarbij vind ik.
 
2: Wat heb je geleerd van je eigen moeder?
Alles eigenlijk. Al zou ik dat op jongere leeftijd niet kunnnen toegeven hebben.
De moeder en vrouw die ik vandaag ben, is in alles een kopie of een tegengestelde van hoe mijn moeder met mij was. Bewust en onbewust. Zo hecht ik veel waarde aan taal, cultuur en knuffelen, helemaal zoals mijn moeder mij grootbracht. Maar ik koop bijvoorbeeld lekker wel veel merkkledij, wat ik zelf als kind absoluut niet kreeg. Net daarom waarschijnlijk.
Sinds dat inzicht heb ik respect en ontzag voor mijn en alle andere moeders..het is een immens belangrijke rol. Je 'vormt' een hele mens. Of twee in mijn geval.
 
3: Hoe vier jij moederdag? Welk cadeautje krijg je het liefst?
Warm en liefdevol.
Van Matijs: Een extra compliment en een luidop uitgesproken blijk van appreciatie, daar leef ik helemaal van op. Maar meestal krijg ik stilzwijgend bloemetjes en wat lekkers, wat net hetzelfde betekent uiteraard. Ik sleur er dan toch ook nog een compliment uit, haha. Ik verdien dat.
Van de jongens: een zelfgemaakte cadeautje, wat stiekem gedoe met papa en ik ben gegarandeerd tot tranen ontroerd. Ik ben nog maar drie jaar moeder...ik moet er nog aan wennen zeker? Dat of ik ben een emotioneel watje.
 
 
Hier rechstboven bij 'PRESS' (of via dit linkje voor de luiaards) kan je trouwens alle krantenartikels herlezen waarin we/ik/de blog aan bod kwamen.
Voluit.
 
Because size does matter.
Uiteraard!
 
 
 

2 opmerkingen:

Liezewiezewoes zei

Ge hebt u reuze ingehouden! Want iets schoon omschrijven, hoe doet ge dan in helelsnaam in't kort?!

soetmin demedts zei

Exactly so!
Ik hou te veel van woorden om schoon te zijn in't kort!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...