maandag 18 juli 2011

Verne is 1 maand oud

Met een beetje vertraging wegens te druk bezig met cocoonen/gentse feesten:

Verneke is 1 maand geworden!
Om dat te vieren heeft hij ons zijn eerste echte lach gegeven! Op 16 juli rond een uur of zes in de namiddag in 'De Brooderie' was het van dattum en sindsdien is hij daar niet echt meer mee opgehouden. Zijn klein fijn schildpaddenkopke trekt dan helemaal open en met gekrulde lipjes+spleetoogjes geeft hij breed teken dat hij je herkent.
Auhhh, echt, zooo schooonn!!
Ikke blèten natuurlijk. Allez, blèten, eerder een enkele ontroeringstraan. Maar de twee madammekes naast me hadden het toch gezien. Op foto vastleggen is nog niet gelukt maar dat komt ongetwijfeld wel!

Uren staart hij naar zijn mobile.
Tenzij hij niest natuurlijk!

Cliché maar elke dag is zooo genieten! Zijn grote ogen 's ochtends als je hem uit zijn bedje tilt, zijn klein piemelke dat zo schoon in een bochtje plast, zijn smalle lange beentjes die trappelen van contentement, zijn warme stinkies als hij tijdens een dutje wat melk teruggegeven heeft... Alles aan dat kindje is van een ontroerende schoonheid. Zelfs de vieze dingen. Voor ons toch!
We kunnen hem zo nog echt liggen bekijken en beseffen dat we hem mogen houden. Als we terugdenken aan de eerste echo, waarop hij nauwelijks een fluimpje groot was en meer op een kikkervisje leek dan een kindje. Tja, dan krijgen wij hier alletwee ne rooie kop in Asper city center. Ze zit goed ineen, de natuur. Zeer goed.

Om af te sluiten nog zo'n voorbeeldje: tussen zijn schone kleine teentjes verzamelt hij stinkende vuiligheidjes en onder zijn vingernageltjes vind ik al grauwe randjes. Hoe ongehoord maar schattig is dat.


 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...