maandag 22 juli 2013

Negerkes.

Verne bruint alsof het niks is, zijn sandalen staan na 3 dagen zon volledig in zijn voetjes en net als zijn wielrennende papa staan de lijntjes van zijn short en onderlijfje (buikje volgens Verne) in zijn huid afgetekend.
Zelfs Jasper heeft een mini-kleurtje ondanks de lagen factor 50 en schaduw.
 
 
Sinds twee dagen wil Verne echter nog enkel zijn gummilaarsjes aan. Pas als zijn kousjes kliedernat gezweet zijn en de laarsjes onmogelijk terug over zijn voeten kunnen glijden aanvaardt hij zijn sandaaltjes. Ik geef het nog een dag of twee en dat staan er onder zijn knietjes ook lijntjes ingebruind. Al is het in deze zonnige dagen van Gentse feesten (bata bata en baudelo vooral) en buiten spelen soms moeilijk zichtbaar of het nu vuiligheidslijntjes of tanlines zijn.
 
 
Vandaag bijvoorbeeld.
Pottezwart en comateus zijn de enige twee woorden die nog op Verne van toepassing zijn. Hij heeft zich rot gespeeld met verschillende vriendjes, heeft op zijn buikje op de grond gelegen, snottebellen met zand opengesmeerd op zijn wangetjes en koeken vol aarde gefreten.
 
Kijk, dan ben ik een trotse moeder.
Vuilgespeeld is goed gespeeld.
 
Verne, grote zwarte Jasper en klein Mattijsje in de BataBata-kooi. Groot succes!
 
 
Grote Jasper, grote Matijs, Verne en Jan.
 
 

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Schattig! Die van mij blijven doorzichtig bleek, net als de mama. Ik ga mijn dochter moeten inwijden in het geheim van de zelfbruiner later ... Aai

soetmin demedts zei

Schoon blank is het nieuwe bruin, dus jullie zijn hipper dan wij!
Kijk maar naar Gwen stefani, nicole kidman en consoorten!

Anoniem zei

Vuilgespeeld is goed gespeeld :-) Mijn favoriete uitspraak hier.
Grappig wel, ik ben toevallig enkele weken geleden op je blog terecht gekomen en ondertussen helemaal addicted!!! Mijn kindjes hebben dezelfde leeftijd als die van jou, een dochtertje van juli 2011 en een zoontje van februari 2013. Het is echt grappig om te lezen hoeveel kindjes toch op elkaar lijken in een bepaalde levensfase en gelijkaardige dingen uitsteken... en ook weer zo verschillen van elkaar!
Keep up the good work! Ik blijf volgen! ;-)
Groetjes, Evi

soetmin demedts zei

Thanks Evi! Altijd leuk om positieve feedback te krijgen!
hoe heten ze...die aapjes van jou?

Anoniem zei

Mijn aapjes zijn Ella Sofia en Viktor Emiel (www.ellasofia.be en www.viktoremiel.be).
Twee (b)engeltjes, deugnieten, maar oh zo'n schatjes :-)
Evi

soetmin demedts zei

Mooi!! Tof iede, zo filmpjessites. En kweek je verder? Komen er nog?

Anoniem zei

Nope genoeg aan twee kleine kabouters in huis. Er zou al een wreed accident moeten gebeuren voor een derde kindje... Uiteindelijk heeft een mens maar twee handen he? En ik vind het wel mooi, een meisje en een jongen.
Ik vind zwanger zijn nochtans zalig hoor... daar zou ik op zich niets mee inzitten. Alleen dat bevallen, twee keer keizersnee, ik wil de risico's ook niet gaan zoeken.
Moesten de sites altijd up to date zijn, zou het nog beter zijn ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...