donderdag 20 maart 2014

Epifanie

Ladies! I think i am on to something here!
Something big!
(Niet dat de mannen niet mogen meelezen uiteraard, maar ik zie mij genoodzaakt mij even tot de vrouwen te richten.)
 
 
Het zit zo...ik heb iets ontdekt.
Ik ben door die ontdekking tot een inzicht gekomen en ik meen mogelijks de verklaring te hebben gevonden voor een relatief netelige kwestie.
Voor vrouwen althans.
 
Laat mij concreet zijn: Het betreft....mannen met sokken in de bedstee.
Mottig affaire.
Niks zo afdoend nefast voor de bedvreugd als een stel sokken onderaan een naakt mannenlijf.
 
Nu denk ik te weten hoe het komt.
Waarom het evolutiegewijs in onze beschaving is geslopen, waar het allemaal begonnen is.
 
Het zit zo.
Op dinsdagavond heb ik naailes, dan laat ik het kot in plan en staat Matijs alleen aan het roer voor de avondshift.
En hij doet dat goed. Zeer goed.
Maar het is een man natuurlijk, ik ben een vrouw. Dat betekent uiteraard dat ik alles nét ietsje beter doe, dat is gewoon eigen aan vrouwen. Die stelling staat hier niet ter discussie.
Zo vindt Matijs (man) het prima om de jongens naar school/ de creche te sturen met sokken en onderbroek van de dag ervoor bijvoorbeeld. Strontstreep of geen strontstreep. Ik (vrouw), vind dat niet kunnen.
En op dinsdagavond krijgen de jongens gegarandeerd de pyjama van de nacht ervoor aan, de eventuele aanwezigheid van ingedroogde pisgeur wordt nooit ofte nimmer geregistreerd.
Nu ja...geen man overboord, ik laat dat allemaal ogenschijnlijk onopgemerkt gebeuren.
Je kan als vrouw niet op alles zitten katten en vitten natuurlijk. Maar toch.
 
Nu komt dus mijn ontdekking: op woensdagochtend verschijnen mijn zonen gegarandeerd met sokken aan aan de ontbijttafel. 'Misschien heeft hij hen al kousjes aangetrokken tegen koude ochtendvoetjes?' dacht ik eerst nog verkeerdelijk. Want toegegeven...op zoek gaan naar de immer vermiste pantoffels is zó veel gecompliceerder dan gewoon een paar verse sokken uit de lade trekken.
Niet dus. Ik heb Matijs overschat.
De zoontjes verschijnen met sokken aan het ontbijt omdat ze met sokken in bed gevlogen zijn.
Simpel.
Luiheid, over het hoofd gezien...zoiets.
Ochot! Ik kan dat zelf absoluut niet verdragen...een elastiek om mijn enkels die de hele nacht op exact dezelfde plek blijft zitten. Het idee alleen al doet mij een beetje een trekkerig gevoel en wat jeuk krijgen.
Again: geen man overboord dus ik vit en kat niet, maar ik merk het wél op.


Tot zover de ontdekking die mij aan het nadenken zette. Volgt nu mijn inzicht.
Misschien is dat wel een algemeen verschijnsel? Misschien komt het in het gros van de huishoudens voor? Misschien worden over heel de wereld kinderen door vaders in bed gestoken met hun sokken aan?
En als dat zo is...wat betekent dat dan op langere termij?
Als kinderen dit op een bepaalde leeftijd beginnen opmerken...dat vaders sokken aanlaten in bed en moeders die consequent uittrekken, misschien nemen de jongens dan wel voorbeeld aan hun vader en meisjes aan hun moeders? Rolmodelgewijs.
Klinkt toch aannemelijk, niet?
Openbaring!


Zo kom ik tot mijn stelling: mannen dragen sokken in bed omdat ze dat onbewust aangeleerd hebben gekregen van hun nonchalante vaders. Vrouwen dragen geen sokken in bed omdat ze dat als kind zo overgenomen hebben van hun detailzieke moeders.
Ik zou diepgaand onderzoek moeten verrichten om te toetsen op waarheid. Want wat met zonen die geen vader hebben gehad, dragen die dan nooit sokken? En waarom draagt Matijs zelf geen sokken in bed en zijn zoontjes wel...misschien heeft zijn eigen vader hem nooit omgekleed voor bedtijd?
Niks dan vraagtekens.
Maar stel je voor dat ik hier écht de oorzaak van het probleem gevonden heb?!
Zou dat geen zege(n) zijn?

 
Voorlasnog is het slechts een hypothese.
Eén die met haken en ogen aaneen hangt. Ik weet het.
Eén die ook absoluut niet verklaart waarom dat dan zo vaak witte tennissokken moeten zijn.
Niet dat ik zelf al ooit een man met witte tennissokken heb aangetroffen in mijn bed, dat niet....maaar als de volksmond het zegt is het waar.

Ik wil gewoon het risico niet lopen dat mijn hypothese klopt. Dus voortaan vraag ik Matijs vriendelijk de jongens sokloos in bed te leggen, hun toekomstige minaressen indachtig.

Us girls, we have to stick together!
 On popular demand verlengen we tot vrijdagnacht 23u59!
Je maakt dus nog kans!
Bij wie commentaar geven niet lukt...kleine tip: niet vanuit facebook op de link klikken en reageren, maar gewoon vanuit je browser naar de site surfen.
Dan lukt reageren gegarandeerd!

 
 

19 opmerkingen:

Mieke Jansen zei

Haha, oei, ik ben dan wel tot nader order een vrouw, maar je treft mij ook wel eens met sokken aan in bed. Ik ben nu eenmaal heel kouwelijk, en met koude voeten kan ik niet slapen. Maar nu ik erover nadenk, mijn moeder deed dat ook. En mijn dochter wil ook. Mmm, misschien klopt uw hypothese wel over rolmodellen.

Elke Jansen zei

Ja!!! Zo herkenbaar! Als Kristof de jongens in bed steekt, hebben ze ook meestal hun kousjes nog aan, hoewel Kristof zelf nooit met kousen in bed kruipt... Oh help, mijn jongens worden miskweekt, tijd voor actie!

soetmin demedts zei

Indeed! You just had your epiphany!

soetmin demedts zei

Dus we passen de hypothese aan...niet geslachtgerelateerd, wel rolmodelgerelateerd!

Leontine Vandenbussche zei

Ik belande (volgens de mama) ooit met sokken én schoenen in bed door papa... En zonder onderbroek onder mijn kleedje naar school, dat ook...
Ik vraag me nog altijd af hoe hij dat niet opmerkte... Wel leuke verhalen, dat wel!

Twee emmerkes water zei

You are definitely on to something!
Mijn zoon is ondertussen in het stadium dat hij ze zelf WILT aanhouden in bed. 7 jaar en al om zeep :)
Ik ga systematisch alle sokken beginnen verstoppen
... is eigenlijk al gelukt, die zitten allemaal in de vouw-mij-op-mand te wachten haha

Alice zei

Ik draag eigenlijk ook wel sokken in bed en beide van mijn kinderen ook. Hier doet eigenlijk da papa juist de sokken uit en vraagt hij zich altijd af waarom ik doe sokken aan laat. Dus als papa de kindjes in bed heeft gestoken, komen ze er sokloos uit. De omgekeerde theorie hier en niet geslachtsgebonden.

Soft Cactus zei

Hilarische hypothese! Ik durf zelf ook wel eens sokken aan te doen voor ik het bed in duik! Kwestie van niet in slaap te kunnen sukkelen voor ik warme voeten heb. Sokken durven dan wel eens een snelle oplossing te zijn! Maar de jongste man hier in huis gruwelt zelf van sokken in zijn bedje..Gelukkig voor zijn toekomstige minnaressen.. ;)

Anoniem zei

Om op je stelling verder te gaan: 'mannen dragen sokken omdat ze dat onbewust aangeleerd zijn door hun nonchalante vaders'... Uw man zou naast de boot gevallen zijn hierin want hij draagt geen sokken in bed. Maar waarom laat hij dan bij zijn eigen kinderen de sokken aan als hij het zelf niet aangeleerd is? ... Hmmm... Ik ben ineens volledig meegesleurd in het zoeken naar deze waarheid. - Althans, ik wens je een prettig weekend! Groetjes Annelien!

soetmin demedts zei

Heb je ook een eenzame sokken-doos? Zonder ben je geen goede moeder! Mensen die enkel perfecte paren hebben...ik vertrouw ze niet!

soetmin demedts zei

Ofwel ben jij de man in huis!?

soetmin demedts zei

Je kan je koude klompen toch ook onder de billen van je lief schuiven?

soetmin demedts zei

Omdat hij voor zichzelf secuurder is dan voor een ander? Wat danw eer de stelling 'mannen zijn egoistische wezens' bevestigt!
Vrouwen nemen voor zichzelf altijd het droogste stukje brood of eten het overschotje op eens hun mannen en kroost hebben gegeten. Mannen niet...die bedienen eerst vrouw en kroost maar reserveren het beste stukje daarbij voor zichzelf!

soetmin demedts zei

Dat met dat onderbroek...ook voorgehad als vierjarige!
Het is pas toen ik in kleermakerszit in de tuin zat te praten tegen de buurman dat deze het opmerkte en doorvertelde aan mijn oma!

Gggnnnnn!!

Juffertje in het Groen zei

Herkenbaar! Ook ik vind mijn kleine man met sokken aan de ontbijttafel als de man des huizes instond voor de avondshift. Ongelooflijk!

Anoniem zei

Interessante stelling! :-) Helaas fietst mijn man 's morgens achter brood om vervolgens, geheel uit eigen keuze, toch het oud brood op te eten zodat ik het verse mag aanzetten. Al ben ik wel benieuwd of hij op termijn de sokken van ons kindje gaat aanlaten in bed. Ik hoef mij er alvast geen zorgen in te maken, ons baby'tje is een meisje, wat dus wil zeggen dat de natuur er zelf voor zorgt dat dit goed komt. :-)

Oh ja, ook mijn man heeft de boot gemist wat sokken in bed betreft. ;-)

heidi zei

hier is het nog anders, wij slapen eigenlijk geen van beiden met sokken (tenzij het echt vriest dat het kraakt en de man des huizes in het buitenland zit) maar onze twee dochters eisen elke avond sokken (dikke dan nog) voor ze gaan slapen....

KellyJade zei

Dat klinkt als een aannemelijke hypothese! Al heb ik zelf ook nog nooit een man met witte tennissokken in mijn bed getroffen (gelukkig!). Ik ben benieuwd of er ooit echt een duidelijke conclusie van het onderzoek komt ;-)

soetmin demedts zei

Ik kan moeilijk proefondervindelijk terwerk gaan bij mijn onderzoek natuurlijk...monogamie and all...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...