dinsdag 21 juni 2011

Stront aan de knikker

Je zou het niet zeggen als je Verne hier zo proper ziet liggen wezen, maar het is een kleine vuilaard. Dat zal hij dan wel van zijn moeder hebben, want ik heb Matijs zelden of nooit ergens een vlek op weten maken. De freak.

Bekakt:
Een verse pamper wordt steevast binnen de 10 minuten gezegend en het fonteinpissen is ons ook al lang niet meer vreemd. Het is trouwens dringend tijd dat ik de kunst van het borstvoedingsstrontstreep-verwijderen meester, 40° met Vanish blijkt niet te volstaan.

Bekakter
De vergrotende trap (vader volschijten op het moment van de luierwissel) hebben we gisteren reeds gehad.

Bekakst
Welnu, vanochtend heeft Verne de overtreffende trap van bekakt (letterlijk) uitgetest. Oh joy!  Read on:Het concept is dat we hem 's avonds de routine 'badje-melk-bedje' aanleren, maar de kleine aap wordt elke ochtend zo volgescheten wakker dat het badje er vaak meteen bij het ontbijt aan te pas komt.
Badwater van 37° is lekker baarmoederlijk warm, dat zie je aan Verne. Hij geniet! Zijn gezichtje gaat op comateus en hij ontspant op slag al zijn ledematen. Vanochtend dus ook zijn kringspier.
Ja, kringspier ja.
Voor wie het nog niet wist: borstvoedingskakjes zijn geen drollen, er is niks consistents aan. Het is eerder een mosterd-olie-achtig papje.
Feit: Olie drijft op water.
Get the picture? Verne + mijn armen vol met gele vlokjes drek. Bovendien hebben we een tummytub en geen gewoon badje, drek tot aan de kin dus. Matijs was intussen in de tuin aan het werk. Roepen, zwaaien en iets tegen het raam keilen bleken volslagen nutteloos. Terwijl ik een plan of action stond uit te werken besloot Verne -nog steeds even heerlijk relaxed- op zijn knuistjes te zuigen. Ook dat nog!
Kak oplikken op de gezegende leeftijd van 11 dagen terwijl wij jou krampachtig in leven proberen te houden? Verne, shame on you!
Gelukkig bestaat er zoiets als inbakeren en heb ik hem 5 volle minuten van zijn vuistjes weten te scheiden, een uitdaging op zich. Wriemelgat.
Een vuile handdoek en een vers badwatertje later was het euvel verholpen. Weer veel bijgeleerd vandaag, dat wel. De cursus 'kalmblijven in crisissituaties' hoef ik al niet meer te volgen. Test glansrijk doorstaan!

Verder volslagen terzijde een kiekje van de grootouders:

4 opmerkingen:

Reporter 17 zei

Een leek vraagt zich af waar haalt ze de tijd om zo een tof blog in elaar te knutselen.
Die Soetmin moet voorzeker over veeel hulp beschikken ? Nog veel succes met de kleine en de blog !

soetmin zei

Haha, dank je. Het helpt dat ik hele dagen thuis zit met een baby die goed slaapt!

Lander zei

Hihi, ik probeer het me voor te stellen. Now in need of mental bleach... :)

strontmin zei

I'll come and scrub!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...