woensdag 18 december 2013

Uit bed klappen.

Nieuw project.
Ter verbetering van de algemene slaapkwaliteit hier in huis testen we het co-sleepen uit.
Dat is van doen, die verbetering.
Niet dat het nog zo rampzalig is als eerst, maar er is ruimte...laat het ons zo formuleren.
 
Matijs en ik slapen ook gewoon gezellig samen, dus waarom zouden die pierkes apart moeten liggen? Dat bedacht ik zo tussen de soep en de patatten. Bij grootmoe en grootva doen ze elke keer gelijktijdig een dut van 3 uur...iets wat thuis de voorbije 11 maand (sinds Jaspers geboorte dus) niet meer is voorgekomen. Zou het aan dat samen slapen liggen?
Hmmm.
Er is maar één methode om dat uit te testen, dus verhuisden we eerder deze avond de bedjes.
 
Jasper zijn pijp was uit om 19u, die van Verne gaat niet uit maar hij vloog in bed om 20u.
Wat vernegezang later klonk omstreeks 20u30 het geluid van twee vrolijke stemmetjes door de babyfoon.
Die hebben het prettig daarboven, zeiden Matijs en ik tegen elkaar en we smulden verder van onze pasta vongole.
Om 21u plots gegil...
Kopstoot zo bleek. De bedjes staan mogelijks iets té gezellig dicht bijeen.
Wat getroost, een drol en een flesje later lagen de twee apen om 21u30 terug in bed.
Momenteel, 22u ongeveer, ligt Jasper volop te fraselen en spelen maar Verne is naar dromenland.
Het fraselen is alvast goed nieuws...Jasper is gelukkig in bed, ook al is hij alleen en wakker.
Dat is zowat de eerste keer. Anders is het slapen of om hulp roepen.
Daar neem ik alvast nota van.
Benieuwd hoe dat verder zal verlopen
 
Ok, onze avond is wat gecomplexeerder dan gewoonlijk...dat samen inslapen zal nog wat moeten wennen.
Maar ik heb er goede hoop op dat ze op deze manier 's nachts minder eenzaam zullen zijn in plaats van om ons of flesjes warme melk vragen.
 
Droomscenario: broertje A wordt wakker, ziet broertje B liggen en besluit daarom niet om zijn ouders te gillen maar slaapt rustig en gerust terug in zonder broertje B wakker te maken. Enkele uren later hetzelfde scenario maar dan beginnend bij broertje B. Moeder en vader slapen als roosjes de nacht door, worden geweldig opgewekt wakker en vrijen (conform de statistieken) twee-à driemaal weeks de pannen van het dak wegens acuut energie-overschot nog voor de wekker gaat.

Een gematigder scenario mag ook.
Elke verbetering is welkom!

 
 
Bij gebrek aan geschikt beeldmateriaal, een plaatje van de jongens en omie!
 
 

7 opmerkingen:

Lynn zei

Dit vind ik een geweldig interessant onderzoek. Hier zijn de jongens 3 jaar (en een beetje) en 18 maand en ik dénk er soms aan ze samen te leggen, maar ik durf voorlopig niet. Ik kijk uit naar een volgende berichtgeving!

joke zei

Ik ben ook benieuwd. Hier ene van 4.5 en n kerel van 12 mnd. Die kerel moet eigenlijk bij haar, maar wordt nog zo vaak wakker dat we dat die meid nog niet wilden aandoen. Soms denk ik gelijk gij: ze zullen elkaar in dromenland zien en de ander weer vergezellen. Andere keren komt n doemscenario op: alle twee niet in slaap te krijgen. Ik weet ook niet of ik ze alletwee tegelijk naar bed krijg elke dag en de kleine man later binnendragen, zou dat een succes zijn? Dus voorlopig ligt kleine man nog bij ons, tot ik dapperder word en/of écht weer een eigen leven met ons 2 wil (ik en de man wel te verstaan ;-) ) Ik ben dus begrijpelijkerwijze ook erg benieuwd naar het vervolg :-)

Deborah zei

onze 2 jongens slapen al hun hele leven samen! Is altijd goed gegaan! Ze zijn nu 6 en 4 en slapen sinds anderhalf jaar in een stapelbed! Het proberen waard! X

Unknown zei

Dit verhaal geweldig graag gelezen!

Anoniem zei

De onze (3.5 en 1.5) slapen sinds de zomer in dezelfde kamer, waardoor zoonlief alleszins een stuk beter slaapt. Hij was altijd wat verdrietig omdat hij 'helemaal alleen' moest slapen... Het roepen om mama/papa blijft wel voortduren, maar iets minder vaak en de andere slaapt daar gewoon rechtendoor. Vannacht heeft de dochter zichzelf en haar bed ondergespuugd, hebben we bed ververst en haar onder de douche gestoken (vindt ze NIET leuk) en hij heeft zich alleen maar eventjes verlegd.
Je droomscenario is hier nog steeds geen werkelijkheid, maar we slapen al iets beter dan vroeger. En vooral, de kindjes hebben er overduidelijk heel veel deugd van :-)

Unknown zei

Aha! Ik ben dus niet de enige die dergelijke projecten doorvoert of erover nadenkt!
I will keep you ladies posted!

Sarah zei

Hey, hier ook 2 zoontjes in huis. Bijna 3j en en bij 1j. En eveneens als over nagedacht om ze samen in de slaapkamer te leggen...
Heel benieuwd dus hoe het bij jullie verder gelopen is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...