donderdag 25 oktober 2012

My First Lelijkaard


Je begint eraan met mooie principes:
  • Plop, bumba, hopla, studio 100 en consoorten...wij zijn daar niet voor. Niet in ons huis.
  • Plastieken lawaaimakers? Neen, blokken en mooi houten speelgoed!
  • Alle dagen vers eten natuurlijk. Olvarit? Don't insult me!

*Proest*
Ik weet niet wanneer we Verne precies voor het eerst met zijn wippertje voor tv geparkeerd hebben, maar erg oud was hij niet. En maar kraaien en content zijn!
Eens je ziet hoe wild ze worden van Uki, Hopla en Bumba ben je gewoon mee ge├źntertaind. Hij kijkt dansend, zwaaiend en lachend naar die dingen 'Oplaaaa' gillend en wij kijken intussen lachend naar Verne. Iedereen gelukkig! Bovendien zijn die principes niet erg consequent, heb ik pas later bedacht. Ik kijk ook wel eens Astrid Bryan of andere brol.

Lang leve Olvarit ook. Zo handig. En populair bij Verne!
Zet een kindje op de verpakking en onze aap vreet het op.

In de categorie 'plastieken lawaaimakers' zijn onze principes pas deze week gesneuveld.
Het kind is nog steeds compleet bezeten van schermen, knopjes, lichtjes en irritante geluiden. Hij eigent zich terstond de laptop, Ipad, telefoon of het tv-bakske toe van zodra je het ding uithaalt. Altijd dat ge-onderhandel...dus heeft mijnheer zijn eigen spellement gekregen.
Immens jolijt!
Lelijk! Ongelooflijk. Maar zo praktisch.

Het wordt onze bondgenoot in desperate times, als we hem kalm willen houden dus. Bij de dokter, op visite, op restaurant.
En tussendoor een beetje thuis ook natuurlijk, als we zelf knopjes willen tokkelen.
3 opmerkingen:

peterEwout zei

Ik heb dinsdag mijn eerste "Oplaaaa!!" genoten. Ik zit eventjes rustig ik weet niet meer wat te doen, schreeuwt ie dat plots in mijn oor. En dan kijkt ie mij zo heerlijk enthousiast aan. Ik lag plat! Het hoogtepunt van die dag, naast het perfect en loeihard geimiteerde koegeloei uiteraard. Meer van die doosjes kopen, Zoete min. Wordt lachen!
De max van een kereltje... Ben zo blij dat ik daar peter van ben!!

AAA zei

Het lijkt me een puik idee maar ik vraag me af hoe lang dat hier zou pakken. Volgens mij wil hij zo snel mogelijk weer the real things - die van de grote mensen dus.

Unknown zei

En ik zo blij dat ik daar moeder ven ben Ewoedelspr├╝del!

Annelies:
Die krijgt hij ook nog, maar getimed... Als het mij niet uitkomt dat hij mijn laptop pikt (steevast de second nadat ik hem bovenhaal), tover ik de lelijkaard tevoorschijn. Maar meestal mag er wel wat gelaptopperd worden ook hoor.
Bon, het is een plan. Verne zal wel weer beslissen hoe dat plan verloopt! Laat mij maar efkes in de waan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...